Merete's verden


SYGDOMSBEGREBER I FORSKELLIGE KULTURER

Det var gået op for mig midt i 1980-erne, at sygdom kan forstås på mange forskellige måder. Jeg har i denne opgave forsøgt at samle nogle af disse forskelligheder, som har haft stor betydning for mig.

Dette indlæg lå oprindeligt på en hel masse disketter, som i dag ikke kan sættes i nyere computere og det var i sig selv en opgave at få samlet de forskellige dele, så de samlet kunne blive sendt til min hjemmeside. Det havde selvfølgelig ikke kunnet lade sig gøre uden min tålmodige computerven. Ligeledes opdagede jeg med skræk, at min litteraturhenvisning var forsvundet, hvilket min gode veninde Marianne reddede mig fra ved at skrive en ny.

Der er også problemer med, at der har indsneget sig forskellige  skrifttyper i opgaven, men da det ikke generer mig og min angst for det, der kan gå galt, har jeg valgt at lade det være, som det er nu.:-)

OM AT FÅ EN PSYKISK SYGDOM:


Dette interview blev til i midten af 1980-erne, hvor jeg sammen med to andre studerende interviewede en person, der havde været diagnosticeret som skizofren. Det var i forbindelse med en opgave om metode.


Det var især under dette interview, at jeg fandt ud af, at det lige var mig at komme så tæt på et andet menneske for at indhente indsigt om et bestemt problem ved at anvende det delvist strukturerede interview som metode.


Men som ved det foregående emne 'Sygdomsbegreber i forskellige kulturer' har jeg måttet sande Murphys computerlove: 'Alt hvad der kan gå galt, vil gå galt'.


Oprindeligt blev interviewet skrevet på en gammeldags skrivemaskine. Det blev så scannet som et Word dokument og derefter har jeg møjsommeligt været hver side nøje igennem for at få det så rigtigt som muligt. Skulle der være nogle fejl, vil jeg rette disse hen ad vejen.


Det har dog samtidigt været en fornøjelig oplevelse, fordi jeg i tankerne har været tilbage i tiden og siddet i den stue, hvor mødet blev holdt. :-)


klik her for at læse interviewet